Välkommen till nästa konsert!

Nu hälsar vi alla medlemmar och andra intresserade välkomna till kammarmusikföreningens sista konsert för året. Vi kommer att få lyssna till ungdomar från Lilla Akademien, Stockholm. De har tidigare besökt oss vid ett par tillfällen, och det har varit mycket uppskattat.

Då restriktionerna på grund av covid-19 nu har slopats kan vi åter ta emot en större publik. Och den här gången bjuder vi på fritt inträde!

Elever från Lilla Akademien

•  Söndag 24 oktober, kl 16.00
Musikens Hus, Hantverkaregatan, Katrineholm

Lilla Akademien är en grund- och gymnasieskola med musikinriktning, i första hand mot instrumental klassisk musik. Skolan har sina lokaler i Stockholms innerstad. Alla elever spelar minst ett klassiskt instrument och har flera instrumentlektioner i veckan.

”Musiken binder samman och genomsyrar all undervisning” står det på skolans hemsida. Eleverna får också rikliga tillfällen att framträda inför publik, inte bara vid elevkonserter på skolan utan också ute i samhället – i kyrkor, på ålderdomshem eller i olika konsertsalar.

”Studerande från Lilla Akademien har gått vidare till högskolor och universitet världen över och vidare ut i musiklivet. Vi möter dem idag som konsertmästare, stämledare eller tuttimusiker i flera av landets orkestrar, som solister på Operan, popsångare och jazzmusiker, kompositörer, dirigenter och lärare.”